← terug naar overzicht

Vacature - Senior PLC Engineer

Ben jij als Senior PLC Engineer geïnteresseerd in afwisselende projecten binnen branches als machinebouw in de industrie en bewegende infra? Wil je daarnaast werken in multidisciplinaire teams? Solliciteer dan als Senior PLC Engineer bij FMI–ImProvia in Breda.


Jouw werkzaamheden als Senior PLC Engineer bestaan onder andere uit:

 • Het juist interpreteren van behoeften en wensen van een opdrachtgever. Hierbij onderken je de technische knelpunten en de verwachte consequenties.
 • Eindverantwoordelijkheid dragen voor alle ontwerpen en tekeningen binnen het ontwerpteam.
 • Zorgen voor een juiste definiëring en interpretatie van de aanwezige bestek- en technische gegevens.
 • Realisatie van een accurate en concurrerende kostprijsberekening. Je stelt de kostprijs en begroting vast, waarbij je de juiste technische informatie aan derden verstrekt.
 • Inzetten van engineeringscapaciteit binnen het team, waarbij je zelfstandig een engineeringstraject op kunt zetten. Je bent verantwoordelijk voor het concept, functioneel ontwerp en technische ontwerp.
 • Zorgen voor het opstellen van de documentatie.
 • Het verzorgen van het financieel beheer (kosten en uren) in je project. Je detecteert afwijkingen tijdig en neemt de benodigde maatregelen.

Het verrichten van verschillende werkzaamheden binnen een uitvoerende en adviserende rol maakt het werk als Senior PLC Engineer iedere dag weer een uitdaging. Je verdiept je graag in ontwikkelingen om zo innovatief mogelijk een vraagstuk van de klant op te lossen.


Als Senior PLC Engineer herken je jezelf in het volgende:

 • Minimaal 10 jaar ervaring met PLC, SCADA en/ of DCS-systemen.
 • Ervaring met HMI, CE-certificering en documentatie.
 • Ervaring met Machineveiligheid, NEN-certificering en/ of Robotica is een pre.
 • Minimaal een hbo-diploma Elektrotechniek, Technische Informatica of Mechatronica.
 • Een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat krijg jij?

Je ontvangt als Senior PLC Engineer een salaris van € 4.000 tot € 5.200 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 30 vakantiedagen met mogelijkheid om deze bij te kopen;
 • een leaseauto waarmee je privé mag rijden;
 • vitaliteitsbudget van € 200 per jaar;
 • goede pensioenregeling.

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. We bieden je opleidingen om je vakkennis op peil te houden en je kennis en vaardigheden te vergroten. Verder bieden wij je uiteraard interessante uitdagende technische projecten!


Waarom werken bij FMI-ImProvia?

Wanneer jij als Senior PLC Engineer werkt bij FMI–ImProvia zal je in aanraking komen met veel verschillende technieken in de Industrie, Infra en Energie. Je zal dagelijks worden uitgedaagd om je te verdiepen in diverse technieken. Dit kan door te werken bij en met verschillende opdrachtgevers in vakgebieden als Machinebouw, Hightech en Robotica.

Bij FMI-ImProvia krijg je de mogelijkheid om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Je kan ‘out of the box’ denken en vindt het prettig om te werken bij een open organisatie, waar een hoge mate van onbevangenheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid belangrijk is.


Binnen FMI-ImProvia zijn 200 gepassioneerde engineers en technici werkzaam die elke dag met plezier nieuwe uitdagingen aangaan. Hierdoor bieden wij onze klanten de best mogelijke oplossingen. Wij nemen verantwoordelijkheid voor het succes van onze klanten door het inzetten van technologie. Dit doen we vanuit onze vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen. 


Interesse?

Zie jij jezelf werken in de rol van Senior PLC Engineer? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog via de sollicitatiebutton.

Heb je nog vragen naar aanleiding van de vacature mag je altijd contact opnemen met onze Recruiter Sanne Gebre via 06 5533 4517 of per solliciteren@ImProvia.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv’s die ongevraagd worden aangeleverd door uitzend- en detacheringsbureaus kunnen geen rechten worden ontleend.

Solliciteren