← terug naar overzicht

Vacature - System Architect

Zoek jij een baan als System Architect in de omgeving van Drachten waarbij je jouw kennis van Automatisering, besturingstechniek en mechanica kunt inzetten? Wil je daarnaast met diverse projecten binnen de Machinebouw in de Industrie? Dan heeft FMI – ImProvia de baan voor jou!


Jouw werkzaamheden als System Architect bestaan onder andere uit:

 • Interpreteren van de wensen, eisen en specificaties van verschillende en uiteenlopende opdrachtgevers. Daarbij onderken je de potentiële technische knelpunten en de consequenties,
 • Verantwoordelijk voor de volledige systeemarchitectuur binnen een projecten. Van specificatie tot oplevering. Hierbij draag je onder andere zorg over het concept, functioneel en technisch ontwerp, realisatie, testen en inbedrijfstelling.
 • Het houdt de kwaliteit van ontwerpen en tekeningen binnen het ontwerpteam in de gaten en bent instaat om junioren te begeleiden.
 • Opstellen van correcte en systematische documentatie ten aanzien van de machine.
 • Verantwoordelijk voor het financieel beheer, bewaking van kosten en uren. Hierbij signaleer je afwijkingen en treft passende maatregelen.
 • Commercieel inzicht, je signaleert kansen en mogelijkheden. Daarnaast draag je bij aan consultative selling trajecten vanuit jouw technische kennis.

Als System Architect herken je jezelf in het volgende:

 • Ruime ervaring in de machinebouw voor de industrie op het gebied van automatisering en mechanica.
 • In het bezit van een WO / HBO / HTS diploma op het gebied van een relevante technische opleiding, zoals: Mechatronica, Elektrotechniek, Technische Informatica, Werktuigbouwkunde.
 • Minimaal 15 jaar ervaring in de techniek waarvan minimaal 5 jaar ervaring als engineer in het ontwerpen van mechatronische systemen en toepassen van ontwerpprincipes.
 • Ervaring met opstellen FMEA’s en offertes.
 • Ervaring met het aansturen van een team van engineers.
 • Overzicht bewaren over meerdere projecten tegelijk.
 • Communicatie vaardig, ambitieus, creatief en probleemoplossend. 
 • Standplaats is ons kantoor in Drachten, maar het incidenteel bezoeken van de klant op locatie behoort tot de functie.

Wat krijg jij:

Je ontvangt als System Architect een salaris van €4700 tot €6000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 30 vakantiedagen met mogelijkheid om deze bij te kopen;
 • vitaliteitsbudget van € 200 per jaar;
 • goede pensioenregeling;
 • veel activiteiten met je collega’s zoals BBQ’s, pub quiz, wielerrondes, borrels, skitrips etc.

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. We bieden je opleidingen om je vakkennis op peil te houden en je kennis en vaardigheden te vergroten. Verder bieden wij je uiteraard interessante uitdagende technische projecten!


Waarom werken bij FMI-ImProvia?

Wanneer jij als System Architect werkt bij FMI – ImProvia zal je in aanraking komen met veel verschillende technieken in de Industrie, Infra en Energie. Je zal dagelijks worden uitgedaagd om je te verdiepen in diverse technieken. Dit kan door te werken bij en met verschillende opdrachtgevers in vakgebieden als Machinebouw, Hightech en Robotica.


Bij FMI-ImProvia krijg je als medewerker van FMI-ImProvia de mogelijkheid om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Je kan ‘out of the box’ denken en vindt het prettig om te werken bij een open organisatie, waar een hoge mate van onbevangenheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid belangrijk is.

Binnen FMI-ImProvia zijn 200 gepassioneerde engineers en technici werkzaam die elke dag met plezier nieuwe uitdagingen aangaan. Hierdoor bieden wij onze klanten de best mogelijke oplossingen. Wij nemen verantwoordelijkheid voor het succes van onze klanten door het inzetten van technologie. Dit doen we vanuit onze vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen. 


Interesse?

Heeft de vacature voor de functie van System Architect jouw interesse gewekt? Zou je meer willen leren over de mogelijkheden die je hebt bij FMI – ImProvia? Stuur dan nu jouw CV en eventueel motivatiebrief in via de sollicitatiebutton!

Sanne Gebre (onze Recruiter) kan eventuele vragen naar aanleiding van de vacature beantwoorden. Neem gerust contact op via 06 5533 4517 of mail naar solliciteren@ImProvia.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv’s die ongevraagd worden aangeleverd door uitzend- en detacheringsbureaus kunnen geen rechten worden ontleend.

Solliciteren