← terug naar overzicht

Vacature - Technisch Sales Consultant

Zoek jij meer uitdaging in jouw baan als Technisch Sales Consultant? Maak jij een verbinding tussen de technische behoefte van een klant en de kennis van jouw team? Ben jij in staat om te communiceren op management niveau over bedrijfsprocessen? Dan hebben wij de uitdaging voor jou bij FMI ImProvia in Hoofddorp!


Jouw werkzaamheden als Technisch Sales Consultant:

Wanneer je werkt bij FMI ImProvia kom je terecht in een groeiende organisatie. Jij als Technisch Sales Consultant combineert jouw kennis op het gebied van productieautomatisering, productielogistiek en Smart Industry met een commerciële drive en doorzettingsvermogen. Jij kunt het gesprek aangaan met (nieuwe en bestaande) klanten in de maakindustrie en weet de huidige problemen en doelstellingen te vertalen naar een advies en implementatie van toekomstbestendige, technische oplossingen. Concreet houdt jouw werk in:

 • Ontwikkeling van opdrachtverwerving bij nieuwe klanten (ongeveer 70%). Je zoekt en ontwikkeld nieuwe relaties vanuit jouw netwerk of doormiddel van acquisitie. In deze contacten signaleer je tijdig op welk niveau gecommuniceerd dient te worden waarbij je de benodigde hulp inschakelt.
 • Doorontwikkeling van bestaande relaties (ongeveer 30%). Je onderhoudt bestaande relaties en zorgt voor de uitbouw hiervan. Hierbij ben je in staat om kansen te herkennen vanuit het volledige dienstverleningspakket van FMI ImProvia.
 • Zorg dragen voor de offertes, orderbehandeling en onderhandeling ten aanzien van opdrachten. Je volgt potentiële opdrachten en uitstaande aanbiedingen nauwgezet.
 • Commercieel vertegenwoordigen van FMI ImProvia in de markt bij fieldlabs, brancheverenigingen, belangengroepen, etc. Tevens initieer je communicatie uitdingen en stuurt de organisatie daarvan aan.
 • Opstellen en uitvoeren van een jaarplan samen met de directeur van jouw Business Unit ten aanzien van commercieel beleid. Hierbij ben je verantwoordelijk voor verzameling en verstrekken van marktgegevens en commerciële informatie.


Jij bent vanuit jouw technische achtergrond de verbinding tussen de klant en de kennis van jouw team. Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de markt en speelt hier op in. De Business Unit Consultancy heeft de ambitie om de aankomende jaren hard te groeien. Vanuit jouw expertise wordt verwacht dat je richting en inhoud geeft aan de technische roadmap van de klant en optreedt als volwaardig gesprekspartner van het bedrijfsbeleid.


Wat krijg jij?

Je ontvangt als Technische Sales Consultant een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 30 vakantiedagen met mogelijkheid om deze bij te kopen;
 • auto (met tankpas en mogelijkheden tot elektrisch rijden), laptop, telefoon;
 • vitaliteitsbudget van € 200 per jaar;
 • goede pensioenregeling;
 • maatwerk prestatiebonus.


Wanneer je werkt bij FMI ImProvia zal je veel variatie hebben in de gesprekken die je voert ten aanzien van opdrachten en opdrachtgevers. Tevens kom je terecht in een gedreven team dat ernaar streeft invulling te geven aan de behoefte van de klant. Gezamenlijk geven jullie vorm en inhoud aan de ambitieuze groei en ontwikkeling (kwalitatief en kwantitatief) van de Business Unit. Dit zorgt ervoor dat jij een actieve invulling geeft aan je eigen ontwikkeling. Je maakt kennis met je eigen ambities en de mogelijkheid om hier inhoud aan te geven.


Als Technisch Sales Consultant herken jij jezelf in het volgende:

Op het moment dat je bij FMI ImProvia werkt als Technisch Sales Consultant is jouw standplaats Hoofddorp. Jouw werkgebied betreft Nederland.

 • Je bent in het bezit van een WO / HBO diploma in de richting van engineering (Mechanisch, Elektrotechnisch, Technische Informatica, Automatisering, Industrie, Mechatronica of Productielogistiek) aangevuld met Bedrijfskunde.
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in de techniek waarvan minimaal 5 jaar in een commerciële rol.
 • Je bent beschikbaar voor 36 tot 40 uur per week.
 • Je bent commercieel vaardig. Je bezit het vermogen om opdrachtgevers te overtuigen van de kracht van FMI ImProvia op basis van Consultative Selling. Dit betekent dat je op (senior) managementniveau acteert ten aanzien van strategische thema’s.
 • Je bent zelf-startend, maakt marktanalyses, bepaalt strategie en beschikt over een ‘can-do’mentaliteit
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de maakindustrie en productieomgevingen. Daarbij heb je inhoudelijk kennis van machine learning, artificial intelligence of productie automatisering.


Waarom werken bij FMI ImProvia?

Wanneer jij als Technisch Sales Consultant werkt bij FMI ImProvia zal je in aanraking komen met veel verschillende technieken in de Industrie. Je wordt dagelijks uitgedaagd om je te verdiepen in diverse klantensegmenten.


Bij FMI ImProvia krijg je als medewerker de mogelijkheid om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Je kunt ‘out of the box’ denken en vindt het prettig om te werken bij een open organisatie, waar een hoge mate van onbevangenheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid belangrijk is.


Interesse?

Wanneer jij als Technisch Sales Consultant jouw eigen ambities wil vormgeven binnen een kleine Business Unit? Wil je de mogelijkheid hebben om jouw eigen klantenkring op te bouwen voor een technisch gepassioneerde club? Solliciteer dan nu via de sollicitatiebutton doormiddel van jouw CV! Voel je vrij om contact op te nemen met onze Recruiter Sanne Gebre bij vragen via 06 5533 4517 of mail naar Sanne.Gebre@FMI-ImProvia.com.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv’s die ongevraagd worden aangeleverd door uitzend- en detacheringsbureaus kunnen geen rechten worden ontleend.

Solliciteren